Meedenkers gevraagd;

Ik sta voor de taak om een migratieplan te maken voor een twintigtal Exchange sites.

De ‘major’ site bestaat uit 8000 clients. Er zijn 10 mailbox servers op deze site welke draaien op Windows 2000 met Exchange 5.5

Er zijn een aantal bridgehead servers, deze servers zorgen voor de connecties met de externe sites dmv X.400 verbindingen. Daarnaast zorgen deze bridgeheads ook voor SMTP mail relay (SMTP connectors). Tevens draaien er Notes connectors richting de Notes infrastructuur (ruim 25000 gebruikers). De bridgehead servers draaien Windows NT 4.0 met Exchange 5.5

Ook zijn er nog wat andere connectors richting SAP/Topcall (fax) en overige legacy systemen. Daarnaast hebben wij een Blackberry enterprise server in place met een 50-tal Blackberry devices actief.

AD is reeds in-place, Windows 2003 in native mode. Mijn idee is om een in place upgrade binnen de hoofdsite te doen en daarna de mailboxen van de tien servers te verhuizen naar het nieuwe cluster (4 nodes aan het SAN). Het gaat om +/- 1 terabyte aan mail in totaal. Het is dus geen optie om het in een weekendje te doen ;-)

Heeft er iemand ervaring met upgrade scenarios in een mixed Exchange/Notes omgeving? - Vooral de compleetheid van de adresboeken is een must en de communicatie met de externe sites welke middels X.400 connecten moet ook gehandhaafd blijven tijdens de migratie.

Alvast bedankt voor input.

Groeten,

Rutger